LOVE -6th International Artist’s Book Triennial Vilnius 2012.

Vernissaget var mycket välbesökt 🙂

Det var mycket spännande att närvara vid vernissaget i Vilnius. Innan själva invigningen av triennalen hade det arrangerats en presskonferens där inte bara curatorn Kestutis Vasiliunas och jurymedlemmen Hanne Matthiesen från Danmark gavs möjligheten att berätta om urvalsprocessen för konstverken och målsättningen med utställningen utan även de närvarande konstnärerna fick möjlighet att kort presentera sig och sin Artist’s book. Jag blev mycket positivt överraskad över hur många intresserade besökare som kom till vernissaget. Intresset för konst verkar ligga på en helt annan nivå i Litauen än i Sverige.

Bilden ovan är en skärmdump från Hanne Matthiesens blog

HEAVEN & EARTH

Om du är intresserad av att se fler bilder från turen till Vilnius och från vårt Litauiska äventyr så rekommenderar jag dig varmt att besöka Hannes blogg. Hon tar de mest fantastiske fotografier 🙂

Besök också gärna Kestutis Vasiliunas site

artists book creators

Här hittar du bland annat många fina bilder från Triennalen och en youtube video från uppsättningen och vernissaget.

 

Once upon a time or storybook love for children

En av fördelarna med att resa ned till Vilnius och vernissaget var att jag fick möjligheten att ta lite bilder på min egen bok, något jag inte hann med innan den skickades iväg i november 2011.

Resan till Vilnius börjar i Köpenhamn…

Jag är nyss hemkommen efter några mycket trevliga dagar i Köpenhamn och Vilnius. Under dagen kommer jag att uppdatera bloggen med bilder från Triennalen i Vilnius och bilder från en mycket vacker ”Fiber Art Exhibition” i Kedainia, Litauen.

 

Goda nyheter 🙂

Jag blir så otroligt glad min bok ”Once upon a time or storybook love for children” får vara med på 6th International Artist’s Book Triennial Vilnius 2012. Tyvärr så har jag inga bilder av boken som jag kan lägga upp just nu, men jag planerar att resa ned till Vilnius i april och närvara vid öppnandet av triennalen. Det skall bli mycket spännande att inte bara få se alla böckerna live utan även att få träffa Kestutis Vasiliunas och återse goda vänner.

Blir du nyfiken om att se vilka andra konstnärer från hela världen som har valts ut att deltaga så klicka på bilden här nedan och du kommer till en sida med de utvalda bokkonstnärerna. Kanske har du möjlighet att besöka någon av utställningarna tider och platser finner du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: