Mera handsömnad

Mininäverburk sydd med grov lintråd istället för rot.

2017 deltog jag i en workshop som hette Barking about Bark som handlade om att arbeta om hur man skulle kunna arbeta med näver och moderna tekniker.

Under Barking about Bark hade jag förmånen att under handledning av Madeleine Birme få inblicken i hur man arbetar med näver. Jag fick provsy ihop sidorna på en större näverburk än den du ser ovan med rot. Bottnen syddes fast med lintråd och skarven mellan botten och burksarg förslöts med en lagom hårt lindad smal remsa av renskinn. Tack Madeleine för att du tog dig tiden att visa mig hur man hanterar näver. Dina tips och instruktioner kommer väl till användning nu när jag åter tar tag i näverprojektet.

Nå ja det är ju ett hopp i tid mellan september 2017 och april 2018. Jag har kännt ett Huuu inför uppgiften att starta om för jag tycker att näver är ett svårt material att arbeta med. Det kräver en varlig hand och mycken tålamod. Under tiden som gått har jag klurat ut hur jag skulle kunna laserskära ut delarna till näverburken smidigt utan att få oönskade brännmärken och allt för mycket materialsvinn. Nu provar jag att sy klart ett antal burkar och se om jag kan utveckla och förenkla arbetsprocessen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: