Varför knypplar du bröst?

bröstkollen bild

Här om dagen fick jag frågan om varför jag arbetar med att knyppla bröst istället för att bygga böcker. Jag blev först lite ställd av frågan men kom sedan på att jag egentligen inte har berättat varför jag knypplar bröst: jag medverkar i konstprojektet Bröstkollen.

Ett stillsamt samtal om mammografibilder, konst och cancer på en parkbänk i Botan, Visby 2010 slog rot och nu 2015 förverkligas idéerna i det ideella konstprojektet Bröstkollen där 13 konstnärer skildrar 13 kvinnors mammografibilder. ”Konstutställningen äger rum i Visby med vernissage den 12 juni. Verken visas under två månader för att sedan auktioneras ut den 16 augusti. Verken kommer också att användas till en kalender som säljs på konstutställningen. Intäkterna från försäljningen av verken och kalendern går oavkortat till Bröstcancerföreningen Gotland.”

Initiativtageren till Bröstkollen är en god vän till mig Anna Hrdlicka så det var enkelt att svara ja när hon frågade om jag ville vara med i konstprojektet med bilder och donera ett konstverk.

För dig som blir intresserad av att läsa mera om Bröstkollen och gärna vill se vilka de andra deltagarna är så har Hillmarketing i Visby skapat en mycket fin webbplats som heter Bröstkollen.nu

Du kan även följa vad som händer i projektet och hur det utvecklas på Facebook

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: