Handmåla


vid vårt köksbord…

Vi har ett underbart stort köksbord i furu som jag verkligen gillar att sitta och måla vid. Det är märkligt hur jag alltid hamnar i köket när jag har ateljén hemma vid 😉

Här kommer en fortsättning på föregående bloggpost med lite bilder från skapandeprocessen, det är en sak att göra fina bilder i datorn men en annan sak att få ut dem lika snyggt ur datorn via skrivaren. Mail Arten i föregående post är medvetet enkelt hållen för att jag skall kunna färglägga korten för hand med tempera och calligrafitush. De flesta av mina bilder och böcker är utskrivna på 160g Fabriano Tiziano papper som ger en speciell lite matt karaktär till bläcket från skrivaren.


mmmmm färg 🙂

Det gäller verkligen att doppa pensel i rätt glas/kopp för kaffe med en pikant smaken av färg är inte så gott.

Som alltid när jag jobbar blir det många omtag. Jag har visserligen en hel hög med refuserade kort men även

ett lyckat exemplar 🙂

Här ett nytt motiv på samma tema.

Jag gillade verkligen att arbeta med kombinationen ZBrush och Photoshop. Det ger en lite annan känsla av rymd när man blandar 3D och 2D bilden blir inte riktigt tecknat men… Jag anar en god potential som ger utrymme för mycken leklusta.

🙂

2 svar to “Handmåla”

 1. Handmåla « Den skulpturala boken | Skrivarfärg Says:

  […] original post here:  Handmåla « Den skulpturala boken Category: Bloggat om skrivarfärgTags: att-doppa > dagens-outfit > ende-inl > fabriano > […]

  • mariannelaimer Says:

   Kommentaren ovan länkar till en sida med allmän hållen information om bläckstråleskrivare. Det kan vara intressant läsning ifall du känner dig osäker på vad en bläckstråleskrivare är och önskar mera information om detta. (Kommentaren ovan är en pingback.)

   För tydlighetens skull så använder jag en Epson Stylus pro 3880 för mina utskrifter. (Klicka på Epsonlänken och du får upp Epsons produktblad för skrivaren)
   Livslängden på utskrifterna är som alltid beroende av hantering, lägger du en utskrift i solen länge så kommer färgerna att blekas först och den svarta färgen sist. Men detta med blekning gäller inte bara för digitala utskrifter utan för den flesta medier överlag såsom blyerts, tush, akvarellfärgen, temperafärger, moderna spritpennor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: